-
Notifications
You must be signed in to change notification settings - Fork 1
Expand file tree
/
Copy pathmain.py
More file actions
68 lines (45 loc) · 1.73 KB
/
Copy pathmain.py
File metadata and controls
68 lines (45 loc) · 1.73 KB
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
# CONTRIBUTER: AMARTYA PANDEY
import pandas as pd
data = pd.read_csv(r"E:\Data_analysis\Udemy courses data analysis\7. Udemy Courses.csv")
print(data.head(3))
# QUESTIONS BASED UPON ANALYSING UDEMY ONLINE COURSE DATASETS:
# Q1). FIND OUT ALL THE COURSES THAT ARE FREE OF COST :
# SOLUTION:
c = data[data.is_paid == False] #FILTERING PROCESS AS DISCUSSED IN THE WEATHER ANALYSIS PROJECT :)
print(c)
# Q2). FIND OUT THE DIFFERENT SUBJECTS THAT UDEMY IS OFFERING:
# SOLUTION:
a = data.subject.unique()
print(a)
# Q3). FIND OUT WHICH SUBJECTS HAS THE MINIMUM NUMBER OF OFFERED COURSES:
# SOLUTION:
b = data.subject.value_counts()
print(b)
# Q4). FIND OUT ALL THE COURSES THAT ARE PAID ONES :
# SOLUTION:
d = data[data.is_paid == True]
print(d)
# Q5). FIND OUT THE TOP RATED COURSES :
# SOLUTION:
e = data.sort_values('num_subscribers',ascending=False)
print(e)
# Q6). FIND OUT THE LEAST REATED COURSES:
# SOLUTION:
f = data.sort_values('num_subscribers')
print(f)
# Q7). FIND OUT ALL THE COURSES RELATED TO GRAPHICS DESIGNING WHERE THE PRICE IS BELOW 97:
# SOLUTION:
g = data[(data.subject == 'Graphic Design') & (data.price < '97')]
print(g)
# b). FIND OUT ALL THE COURSES RELATED TO python where the price is above 97:
gg=data[(data.subject == 'python') & (data.price>'97')]
print(gg)
# Q8). FIND OUT ALL THE COURSES RELATED TO 'python':
# SOLUTION:
h = data[data.course_title.str.contains('python')]
print(h)
# Q9). FIND OUT THAT WHICH UDEMY COURSES ARE PUBLISHED IN THE YEAR 2011:
# SOLUTION:
i = data[data.Year == 2011]
print(i)
// IN THIS SIMILAR WAY YOU CAN ANALYZE ON VARIOUS PARAMETERS PROVIDED A GOOD HOLD UPON PYTHON SYNTAXES RELATED TO DATA ANALYSIS